Metlika

89.000 €

HišaSamostojna224.4 m21863

 • Dodatno
  Vrt Pokrito parkirišče
 • Priključki
  Elektrika Voda Kanalizacija
 • Ogrevanje
  CK Drva Elektrika
 • Luksuz
  Lep razgled Staromeščansko

Posredujemo pri prodaji čudovite, unikatne, več kot 150 let stare meščanske hiše v velikosti 224,40 m2 ter pripadajočega  zemljišča v velikosti 753 m2, ki se nahaja v centru Metlike.

 Ob vstopu vas bo poleg funkcionalnega razporeda navdušil tisti izjemen občutek, da pred vami stoji nekaj starega in dragocenega. Tudi če vam ne bi povedali o zgodovini stavbe, bi začutili duh preteklosti in avtohtonosti.

Nepremičnina ima zavidanja vredno zgodovino. Takratna rezidenca plemenite gospe Lenzenheim se je že v času, ko je bila zgrajena, razlikovala od ostalih meščanskih hiš.

Zgradil jo je Furlan Giovanni Franz in je že konec 19.stoletja krasila Metliko s svojim zanimivim videzom.

Hišo odlikujejo polkrožna okna na treh straneh ter bogati ornamenti. Na zadnji strani je odprta proti dvorišču in vrtu.

Sam vhod v stavbo je pod obokanim pomolom, koder pot pelje skozi vrata, ki jih je izdelal mizarski mojster Franc Kamin, ki še danes, na notranji strani, nosijo močan železni zapah.

V pritličnih prostorih hiše vhodna »veža« ločuje dva posamezna manjša stanovanja. Eno od teh stanovanj ima ločene priključke za vodo in elektriko in v celoti lahko deluje kot posamezna enota.

V nadstropje nas popeljejo lesene stopnice, ki so od spodnjih prostorov ločena z vrati. Celotno nadstropje predstavlja razkošno staro meščansko stanovanje, katerega sobane so povezane med seboj. Le kopalnica je urejena za potrebe sodobnega človeka, vse drugo je zadržalo duh časa v katerem je hiša grajena.

Nepremičnina ima urejeno centralno ogrevanje za stanovanje v nadstropju in ogrevanje na drva ali elektriko v manjših stanovanjih. Ob hiši je nadkriti parkirni prostor, kjer bo vaš jekleni konjiček na varnem v primeru poletnih toč.

Podstrešje hiše je neizdelano, vendar daje različne možnosti, glede na svojo prostornost.

Dolga leta je v hiši živel slovenski pesnik, pisatelj in dolgoletni direktor Belokranjskega muzeja Jože Dular.

Posebnost nepremičnine je v tem, da nas popelje v drug zgodovinski čas. Primerna je za ljudi, ki vidijo priložnost v oživljanju hiše za turistične namene ter namene oddajanja ali nekoga, ki se mu zdi romantično, da si dom uredi v staro meščanski hiši, ki je pisala zgodovino tega mesteca.

Prodajalčev pogoj: povračilo dela stroškov od prodaje v višini 2,44% od prodajne vrednosti nepremičnine.

Priporočamo ogled.  Za več informacij in ogled pokličite: 041 643 340.

Vabljeni, da si ogledate preostalo ponudbo nepremičnin na naši spletni strani www.stanart.si

Prav tako Vas vabimo, da nas kontaktirajte  za posredovanje pri prodaji ali oddaji Vaše nepremičnine na info@stanart.si

 

Kontaktirajte agenta