ADVICE AND NEWS

KAKO JE LAHKO VAŠA NEPREMIČNINA TUDI INVESTICIJA HKRATI?

22.01.2020
Precej razširjeni in zaželjeni med nad našimi strankami so nakupi investicijskih stanovanj. Te ljudje so mojstri v investiranju. Genijalni so. Znanja in veščine so razvili ter dodelali do popolnosti. Naštudirano imajo točno koliko m2 je optimalnih za enega človeka po prostorih, kako prišparati, kam se obrniti, da bo optimalno, v kolikšnem času se bo investicija v danih situaciji povrnila. Genijalno je že opazovati in pobirati informacije! V tem času so nepremičnine varna in dobičkonosna investicija. Kaj pomislimo: Te ljudje so pametni in... BOGATI. Kaj ko bi to lahko počel tudi jaz? Hmmm, pameten sem, pri bogatem se malo zatakne. Nimam ravno 150.000 eur viška. Če ste pametni, vam povem da ste tudi bogati!

Kaj je logika za nakupom investicijske napremičnine? Da ustvariš pretok v osebnih financah. Vsi vemo, da je v življenju veliko izdatkov. Nažalost je pa tudi veliko stoječih stvari, ki bi lahko pokrivali izdatke, če bi to le pravočasno opazili. Tudi lastna stanovanja v katerih živite je strošek. Pomislite ali je možno to lastno nepremicnino delno transformirati, da iz - ustvarja +?

 

ODVEČNI PROSTORI

Poznate zgodbe, ko ljudje v celem nadstropju hiše ugasnejo ogrevanje in te prostori stojijo. Mislijo, da s tem varčujejo, da delajo dobro sebi. Kaj zares počnejo? Uničujejo še to kar imajo! Prostore zajeme vlaga, začnejo propadati. Pred leti sem si ogledala dokumentarni film in za vas sem ga ravno izbrskala. Na youtubu ga najdete pod naslovom; "Aftermath_Population Zero" (https://www.youtube.com/watch?v=kaSUSmy90Mw).  Ali veste, da bi samo 200 let po izumrtju človeštva izginili vsi naši Eifflovi stolpi, najvišje stavbe, Dubaiski umetni otoki, Tadž Mahal in vsi dokazi, da smo obstajali?? Uničila bi jih erozija, preraslo in uničilo bi jih rastje. V filmu je to nadzorno prikazano. Enako se dogaja z vašimi nepremičninami, sicer počasi, komaj opazno. Ampak če jih odvzemete človeka, če jim odvzemete skrb, se začne propadanje. Vaš denar puhti.  NE varčujete, ampak uničujete.

 

Naš nasvet je: Odvečne prostore oddajajte. Naj vas pri tem ne ustavi strah pred ljudmi. Ljudje, ki jih bremenijo strahovi ne pridejo daleč. Na terenu sem srečala kar nekaj posameznikov, ki ustvarjajo krasne zaslužke z občasim oddajanjem prostorov. Zmotno je prepričanje, da to deluje samo v Ljubljani! Še bolje deluje na podeželju! V bistvu odvržite vsa napačna prepičanja, ki vam ne služijo in poskusite: Airbnb je čudovita platforma, ki vam bo omogočila, da oddajate ležišča za tujce in vnesete denar nazaj v svoj proračun. Stvar deluje, je varna in učinkovita. Da o čarovnijah in zgodbah, ki se zgodijo ob tem niti ne govorimo. Na terenu jih poslušam: Spoznala Norvežana, preselila se k njem, stanovanje v Ljubljani zdaj v popolnosti oddajata, spoznal poslovnega partnerja, našel novega prijatelja, vrnil obisk,... Vse lepe stvari se skrivajo za našimi strahovi.

 

STOJEČE STARE ZGRADBE

Podedovali ste staro, staro razpadajočo hišo. Naj ne stoji! Na terenu sem slišala tudi to zgodbo gospe, ki je tako nepremičnino dala v brezplačen najem socialno ogroženi družini. V roku 3 let so se izselili (Nobena stiska ni večna!), tega objekta pa ni mogla preproznati. Bil je urejen, poln barev, spremenjen, bolj funkcionalen razpored in uporaben kot nikoli do zdaj. Gospa ta objekt danes oddaja na trgu. Po primerni ceni, seveda. Bilo je v korist obeh, čeprav je na prvo žogo delovalo da je na korist le ene strani.

 

STANOVANJA V PRODAJI

Srce me boli, ko imamo ogled stanovanja ki se že več kot leto dni prodaja in ga razkazujem tako, da svetim z lučko od telefona. Izključena je voda, elektrika, v njem ni ljudi. Vidno propada, amapk lastniki tega niti ne opazijo. Ne, ta flek in odpadanje ometa na stropu ni posledica tega, da je malomarnemu sosedu spustil pralni stoj (Čeprav to najpogosteje slišimo in je izgovor, ki se najbolje sliši. Tisti zgoraj je kriv, ne mi.). To so posledice dejanj samega lastnika. Oddajte nepremičnino kot kratkoročen najem. V zameno za prilagodljivost (da ljudje sprejemajo oglede, nimajo zagotovila, da gre za dolgoročen najem) ZNIŽAJTE CENO. Vam bo v korist! Velikokrat slišim: Raje ne, kot pod ceno. In te ljudje so smrtno prepričani, da so s tem na izgubi drugi. :)

 

NE STANOVANJSKI OBJEKTI, PARCELE

V družinski lasti imate kakšno parcelo, senik, piknik prostor, poslovni prostor, staro kmetijo...karkoli. Povežite se z agencijami, ki prirejajo dogodke. Ne samo da vam bo prostor, ki stoji začel vračati denar, ampak se bodo zgodile tudi druge čudovite stvari ( npr. tudi sosed bo uredil svojo parcelo, agencija za poroke vam bo pustila krasno mizo, ki je več ne rabi, spoznali boste nove ljudi, stvari se bodo začele premikati...).

 

V kolikor želite hitro, učinkovito in po optimalni ceni prodati vašo nepremičnino, smo vam z veseljem na voljo. Pokličite: 040 620 631.

AVTOR: Maja Piljić