ADVICE AND NEWS

ZAKAJ IN KAKO NEPREMIČNINE PRODAMO BOLJE KOT ZASEBNIKI SAMI?

11.02.2021
Pri vsakoletni analizi statistik vedno znova ugotavljamo: NEPREMIČNINE PRODAJAMO PO OPAZNO VIŠJIH CENAH KOT ZASEBNIKI SAMI! Prvič smo to javno povedali pred 3 leti, ko smo se udeležili predstavitve na Celjskem sejmu. Ker pa se pri vsakokratnih pregledih statistik ta informacija vedno znova potrdi, lahko z gotovostjo sklenemo, da dober nepremičninski posrednik ni strošek, ampak investicija, ki se povrne!Kaj pa kljubuje temu, da nepremičnine prodamo boljše?

BOLJŠE STRANKE, SAJ SMO GARANCIJA ZA VAREN NAKUP

Tako  pri najemih kot tudi pri nakupih, se nepremičninskih agencij zaradi dodatnih stroškov izognejo socialno ogroženi, kaj pa rezultira v tem, da nepremičnine prodamo po boljših cenah. Prav tako kupci, ki prihajajo iz drugih trgov (tujci, kupci iz drugih področji Slovenije), našega območja ne poznajo in v tem primeru raje kot po oglasih zasebnikov posegajo po naši ponudbi, saj jim strokovno in transparentno predstavimo vsa dejstva povezana z nepremičninami, kar pa tudi vpliva na to, da dosegamo višje cene.

ČISTO OZIROMA JASNO PRAVNO STANJE NEPREMIČNINE

Ko pri svojem delovanju ob začetku prodaje pregledujemo dokumentacijo, prodajalce usmerimo ter jim svetujemo, da vse potencialno sporne zadeve glede nepremičnin uredijo že pred prodajo ali do izteka le-te, na trg spravljamo nepremičnine z urejenim pravnim stanjem. Edino pravilno je, da se naš nepremičninski trg premika v tej smeri, da se kupci zavedajo problema neurejene dokumentacije, neskladnih gradenj, črnih gradenj, mejnih sporov…

IZKUŠNJE

Na belokranjskem trgu smo dolga leta edina nepremičninska agencija, 7 let že poslujemo tudi na področju osrednje Slovenije. Pri svojem delovanju smo zbrali ogromno znanj, izkušenj in povezav na nepremičninskem področju. Kar nam omogoča, ne samo da hitro in učinkovito rešujemo vaše nepremičninske izzive, ampak tudi da nepremičnine učinkovito ter optimalno prodajamo.

POZNAVANJE TRGA IN PSIHOLOGIJE KUPCEV

Poleg tega, da poznamo razmere na trgu in zahteve potencialnih kupcev, kaj jim je pomembno in kaj iščejo, prav zato bolj učinkovito pripravimo nepremičnino na prodajo, jo ustrezno marketinško predstavimo pravim potencialnim kupcem ter izberemo pravi oglaševalski kanal in prodajalce pri prodaji usmerjamo, da nepremičnine skupaj prodamo bolje.

STROKOVNO POSTAVLJANJE CENE IN USTREZNE TRŽNE STRATEGIJE

Zasebniki ceno svoje nepremičnine postavijo glede na svoj vložek ali glede na primerljive nepremičnine na portalih, ki so jih prav tako postavili nepodučeni zasebniki, obe metodi pa navadno peljeta daleč od tržne cene nepremičnine, zato se naša ponudba suka uspešnejše.

Pri nas se svetovanja glede postavitve cene lotimo profesionalno, preučimo statistike prodanih nepremičnin na vaši mikro lokaciji in po ogledu nepremicnine določimo, če nepremičnina predstavlja povprečje ali se na katerem segmentu sega nad ali pod povprečje ter prodajalcem predlagamo prodajno ceno. Še vedno pa  postavitev cene ostane domena prodajalca. 

Če pa prodajalci niso preveč čustveno vpeti in razumejo, da trg določa ceno, lahko nepremičnine prodamo zelo dobro. Poleg tega je pomembno tudi, da prodajalci razumejo, da je prodaja nepremičnine živa stvar in da je trg nepremičnin živ. Če prodajate žemljice, jih kupcu lahko prodate po 40 centov in ne več. Med tem ko v primeru, da zastavimo realno ceno nepremičnine, ki je dosti blizu povprečju cen prodanih nepremičnin na vašem območju, pa je trenutno na trgu pravi val (= večje število primernih kupcev tovrstnih nepremičnin kot sicer na trgu), lahko nepremičnino prodamo po višji ceni, kot smo jo na začetku zastavili.

Kar se pa nikoli ne zgodi, če se zasebniki lotijo postavljanja cene »na pamet« in temu dodajo še 10.000 € rezerve. Pri teh tržnih strategijah oz. pomanjkanjih strategij je scenarij navadno sledeči: Prodajalec zasebnik nastavi nerealno ceno in jo po pol leta zniža za opazen znesek, a še kar ni interesa. Čez čas še enkrat zniža ceno,  čeprav je nepremičnina že na realni ceni,  interesa vseeno ni, ker se je predmet prodaje vmes razvrednotil in so njihovi potencialni kupci to opazili in si to preprosto razlagajo kot »z nepremičnino je nekaj hudo narobe, nihče je noče«.

Torej,  zakaj nepremičnine prodamo bolje? Predvsem zaradi znanja in izkušenj! Ko ste prvič vozili kolo ni šlo tako gladko kot 100-tič, mar ne?  

Kako prodamo nepremičnine bolje? Strokovno, kreativno in vztrajno ter s skupnimi močmi našega multidisciplinarnega tima. Saj močno verjamemo, da za vsako nepremičnino obstaja pravi kupec, četudi nepremičnino predstavimo pošteno in brez zavajanja, le potrebno ga je najti. Tako dosegamo win-win situacije, ko so pri prodajah in nakupih zadovoljni vsi, tako kupci kot prodajalci.

Oglasite se in z veseljem vam bomo pomagali!

 

Photo by fauxels from Pexels