Nasveti in novice

ALI JE POHIŠTVO PRED PRODAJO PRAZNIH NEPREMIČNIN SMISELNO ODSTRANITI ALI PUSTITI V NEPREMIČNINI?

17.02.2020
Ste podedovali nepremičnino vaših prednikov? V njej je veliko pohištva, ki se časovno ne ujema z zahtevami sodobnega kupca in resno razmišljate ali bi bilo bolje pohištvo pustiti v nepremičnini ali je nepremičnino bolje pred prodajo izprazniti.

Za osebne stvari je odgovor enoznačen: V kolikor je nepremičnina prazna jo pred prodajo izpraznite vseh osebnih stvari! To je najboljše, kajti z osebnimi stvarmi si ljudje ne morejo pomagati in so le balast, zasitijo prostor, poleg tega spodbujajo, da si ogledniki o prodajalcu in nepremičnini podzavestno delajo svoje slike. To se odvija čisto na nezavednem nivoju. Da ljudje bistveno lažje pripišemo predmetu, osebi, prostoru slabe, kot dobre lastnosti, vam je zagotovo že znano. Torej, če želite da si oglednik, čim bolj nepristransko ogleda nepremičnino iz nje odstranite vse stvari, ki mu motijo fokus in so za prodajo nepotrebne.

Pri pohištvu stvar ni tako preprosto. Kajti poleg tega, da smo ljudje čustvena bitja, smo v enem manjšem delu tudi racionalna. Če ne prej, pa se bomo pred oddajo ponudbe lotili kalkulacij. Torej račun kaj so nujno potrebne investicije ter kaj lahko z obstoječim proračunom naredimo. In v kolikor je kaj izmed pohištva v solidnem stanju, ga ohranite. Kajti, v tem primeru potencialni kupec ne bo moral takoj v nakup novega.

Ena predmet, ki vam svetujem, da  ga zagotovo odstranite v praznih nepremičninah, pred prodajo, so zagotovo žimnice. Noben si ne želi spati na prašnih starih žimnicah, to da jih odstranijo iz nepremičnine pa pomeni zgolj dodatne napore. Prostor brez žimnic, pa lažje očistite in deluje bolj svež, ter pripravljen za novega lastnika.

 

Prav tako iz prostora odstranite vse stare, črne, rjave in temne, vsaj 60 cm globoke omare, ki so ostanki prejšnjega režima. Kajti tudi pri tem predmetu njegova estetska plat(-) prevlada nad funkcionalnostjo in pri prodaji naredijo več škode kot koristi.

 

Pri vseh drugih kosih pohištva pa je bistveno, da nekdo nevtralen presodi ali sodi v prostor ali ne?  Kajti, če se v starem počivalniku preživljali čas s svojo babico, zagotovo ne boste razumsko znali presoditi, če  ga je smiselno pred prodajo obdržati v prostoru  ali ne.

 

V kolikor potrebujete pomoč s pripravo nepremičnine na prodajo in s prodajo podedovane nepremičnine, smo vam z veseljem na voljo? Za več informacij nas kontaktirajte na: 040 620 631.